Afgestudeerd en op zoek naar werk

Je bent net klaar met studeren en je bent op zoek naar een nieuwe baan. Dit is de eerste stap van je carrière. Weet je al wat je wilt doen? Heb je nog geen idee? Deze tips kunnen helpen bij het kiezen van een leuke baan die bij je past.

CV en motivatie

Allereerst is het belangrijk dat je een goede CV hebt met de juiste motivatiebrief voor de functie die je wilt doen. Is je CV niet up to date? Verwacht dan geen belletje van recruiters. Je CV wordt maar kort bekeken, daarom is het belangrijk een mooie CV te hebben met duidelijke punten. Daarnaast kun je niet één standaard motivatiebrief gebruiken voor verschillende functies. Zijn er drie functies die je aanspreken? Schrijf dan drie sterke brieven.

Aansluiting op je opleiding

Ben je op zoek naar een fulltime baan? Het is dan belangrijk dat je zoekt naar iets wat aansluit op je opleiding. Je bent een aantal jaar naar school gegaan en wilt alle theorie in de praktijk uitvoeren. Een eerste tip is om gerichter te zoeken. Heb je een technische opleiding gedaan? Zoek dan op vacatures in de logistiek. Zo filter je alle andere functies uit die hier niet op aansluiten. Je kunt hierbij ook filteren op aantal uren, salarisindicatie en locatie. Er blijven nog maar een paar functies over wat je keuze makkelijker maakt.

Sollicitatietips

Heb je iets gevonden en ben je uitgenodigd voor een gesprek? Een goede voorbereiding zal ervoor zorgen dat je vol enthousiasme naar het sollicitatiegesprek toe gaat. Veel mensen houden hier niet van en vinden het spannend. Er worden vaak ook onnodige fouten gemaakt wat met een goede voorbereiding niet gebeurt. Zoek online op YouTube naar sollicitatietips voor de functie waarop jij solliciteert. Er zijn verschillende manieren van sollicitatiegesprekken voor verschillende functies. Ook worden er hele andere vragen gesteld.

Veel succes met je jobhunt!