Alle voordelen van Learndash op een rijtje

Tegenwoordig kan je zelf een online leeromgeving creëren. Je hoeft er niet per se mensen voor in te schakelen. Een goed softwareprogramma waarmee je een online leeromgeving kan creëren, is Learndash. Learndash is eigenlijk een plug-in die te gebruiken is met WordPress. Het is ideaal voor mensen die met het idee rondlopen om een online leeromgeving op te bouwen. Learndash heeft namelijk veel voordelen. Heb je nog wat extra zekerheid nodig om te bevestigen dat Learndash een goede keuze is? Lees dan de onderstaande voordelen van Learndash.

Gebruiksvriendelijk

Het eerste voordeel is waarschijnlijk het belangrijkste voordeel. Learndash is namelijk heel gebruiksvriendelijk. Dit geldt niet alleen voor degene die de online leeromgeving start, maar ook voor cursisten die er gebruik van maken. Het is goed om te weten dat je niet veel technische kennis nodig hebt voor het opbouwen van de online leeromgeving. Veel dingen spreken voor zich en je kan altijd informatie opzoeken als je ergens niet uitkomt. Het is echt een fijne plug-in waar je de fijnste online leeromgeving zelf kan creëren. Je kan ook een online academie laten bouwen als je zelf geen tijd hebt voor het opzetten van een online leeromgeving.

Inzicht in voortgang

Als maker van de online leeromgeving vind je het vast belangrijk om te zien hoe de cursisten ervoor staan. Goed nieuws, dit kan je namelijk allemaal zien door gebruik te maken van Learndash. Je krijgt makkelijk inzicht in de voortgang van alle cursisten. Het is ook mogelijk dat de cursisten zelf de voortgang zien. Dat kan voor motivatie zorgen, omdat de cursist dan precies kan zien hoelang de online training of cursus nog duurt. Verder zou je natuurlijk contact kunnen opnemen met een cursist als diegene er echt niet uitkomt. Learndash maakt interactie met de cursisten mogelijk.

Cursisten belonen

Dit voordeel maakt het vaak voor cursisten aantrekkelijk om te kiezen voor een online leeromgeving. Je kan met Learndash namelijk certificaten uitdelen. Dit doe je vaak als een online training of cursus met succes is afgerond. Certificaten zorgen voor motivatie, omdat de cursist weet dat hij of zij er iets aan heeft. Ben je van plan om een online leeromgeving te starten? Dan is het echt een goede zet om te kiezen voor certificaten voor je cursisten. Wil je geen certificaten? Kies er dan voor om cijfers te geven na een gemaakte toets. Dit kan natuurlijk ook motiverend werken voor de cursisten.

Betaalmogelijkheden

Veel mensen kiezen voor een online leeromgeving om daarmee een extra inkomstenbron te creëren. Dat betekent dat de cursisten zullen moeten betalen om toegang te krijgen tot de online trainingen of cursussen. Het fijne aan Learndash is dat je de cursisten op verschillende manieren toegang kan verlenen tot de online leeromgeving. Wil je graag kosten in rekening brengen voor de inschrijving? Dan kan dat. Heb je het idee om te werken met een lidmaatschap? Dat is ook mogelijk. Je kan met Learndash allerlei betaalmogelijkheden aanbieden. Dit betekent dat de online leeromgeving niet alleen met PayPal betaald kan worden, maar ook met iDeal. Je kan hier zelf keuzes in maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *