Coaching: Inzicht in jouw persoonlijke groei

Ben jij op zoek naar manieren om inzicht te krijgen in jouw persoonlijke groei? Hunker jij naar handvatten om jezelf verder te kunnen ontwikkelen, of sta je voor je gevoel stil in je leven en wil je graag verder? Dan is coaching wellicht iets voor jou.

Ontwikkel jezelf op verschillende niveaus

Tijdens het coachen wordt er dieper ingegaan op jouw ontwikkeling op verschillende niveaus. Zou wordt er met regelmaat gekeken naar wat jou maakt tot wat je doet? Wat jouw manier van communiceren voor invloed heeft op jouw keuzes en omgeving, en wat jouw drijfveren eigenlijk allemaal zijn.

Je kunt dus eigenlijk wel stellen dat coaching ingaat op zowel jouw IQ, jouw EQ als op jou BQ. Dit laatste, jouw bewustzijnsniveau, is voor de meeste mensen nog onbekend. Maar het is juist zo ontzettend belangrijk! Alleen door jouw BQ op een goed niveau te ontwikkelen, is het mogelijk om een succesvolle verandering door te gaan, en zichtbare resultaten te krijgen. Er wordt hier dus ook gekeken naar je verantwoordelijkheidsgevoel over je gedragingen en waar nodig kunnen hier de handvatten geboden worden die eenieder in bepaalde situaties kan toepassen.

Verschillende vormen van coaching

Natuurlijk is niet elke coach hetzelfde, en heb je tal van verschillende mogelijkheden m.b.t. coachen. Zo kun je, wanneer je jouw persoonlijke groei wil ontwikkelen, kiezen voor verschillende trajecten. Denk hierbij aan: life coaching, online coaching, carrière coaching, relatie coaching, coaching voor kinderen/ jong volwassenen, burn-out preventieve en professionele coaching. Vaak wordt er tijdens een kennismakingsgesprek gekeken naar jouw doel, en wordt op basis daarvan het juiste traject gekozen.

Het is dus belangrijk dat je over bewust persoonlijke groei nadenkt alvorens je begint aan een coaching traject. Waar sta je nu? Waar wil je naartoe? En bovenal: wat verwacht je van een traject als deze?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *