De verkeerde opleiding gekozen

Denk jij dat je de verkeerde opleiding gekozen hebt? Laten we dan eerst voorop stellen dat je niet de enige bent die dit denkt. Het kan voorkomen dat je begint aan een opleiding waarvan je in eerste instantie dacht dat deze perfect bij je zou passen. Nu je toch iets langer bezig bent is er een kans dat je weet dat dit niet de juiste geweest is. 

Stoppen met je studie

Wanneer je echt van jezelf weet dat deze studie niet geschikt is voor je, is het goed om na te gaan of het slim is om nu direct te stoppen met de opleiding. Je kunt er in het eerste blok van het eerste jaar al achter komen, dan kun je inderdaad het beste direct stoppen. Echter kan het ook zijn dat je er eind eerste jaar achter komt, wanneer je misschien op het punt staat om je propedeuse te halen. In dit geval kun je deze beter eerst behalen, omdat je deze voor later nog kan gebruiken. 

Andere studie

Dan is het ook goed om vast na te gaan welke studie dan wel bij je past. Zo kun je namelijk vrijwel direct overstappen naar een andere studie. Er zijn ontzettend veel opleidingen die met jou kunnen matchen. Denk aan de grond weg en waterbouw opleiding van Infravak. Hier ben je werkend aan het leren en heb je baangarantie in deze sector. 

Overige documenten

Allereerst moet bij school duidelijk zijn dat je je per een bepaalde datum uit wil schrijven van de studie. Daarnaast moet je je ook inschrijven bij je studie die je wel wilt doen. Daarnaast heb je ook andere documenten waar je even naar moet kijken zoals een OV kaart.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *