Geen categorie

Dit zijn de leukste niveau 4 opleidingen!

Het Middelbaar Beroepsonderwijs kent 4 niveaus. Als eerste is er de Entreeopleiding (niveau 1), dan de Basisberoepsopleiding (niveau 2), de Vakopleiding (niveau 3) en als hoogste de Middenkaderopleiding (niveau 4). De laatste is ook de langste met een opleiding die minimaal 3 jaar duurt en soms zelfs 4 jaar. Je leert hier volledig zelfstandig werkzaamheden uit voeren. Als je wilt kun je na afronding van een niveau 4 opleiding doorstromen naar het HBO maar dit hoeft niet.

Niveau 4 opleidingen kunnen reuze interessant en uitdagend zijn, hier zijn wat ons betreft de leukste opleidingen die je op dit moment kunt volgen!

Wat zijn de leukste niveau 4 opleidingen?

De meningen lopen uiteen maar veel studenten vinden deze opleidingen het leukste. Uiteraard kan de ervaring per school anders zijn, via MBOstart kun je meer informatie vinden. Dit is de top 4 van niveau 4:

1. Horeca manager

Kun jij een team leiden zoals een dirigent muzikanten leidt? Dan is horeca manager echt een leuke baan. Het kan wel stressvol zijn dus maak je borst maar nat! Je hebt vast een favoriete horeca tent waar alles klopt, van het personeel tot aan de inrichting. Als alles op rolletjes loopt komt dit door een goede horeca manager.

2. Monteur elektrotechniek

Het leuke van deze opleiding is dat er zoveel nieuwe ontwikkelingen zijn. Dit zorgt voor steeds nieuwe uitdagingen maar ook voor volop werk in elektrotechniek. Het betaalt ook goed trouwens, zeker iets om in de gaten te houden.

3. Politieagent

Is mensen de bak in gooien leuk? Niet alle werkzaamheden van politieagent zijn even aantrekkelijk, toch kun je ook veel positiviteit ervaren als ordehandhaver. Naast misdaad opsporen, wat heel spannend kan zijn, ben je ook bezig met problemen oplossen waar je mensen gelukkig mee kunt maken.

4. Proces operator

Als je technisch aangelegd bent dan is proces operator niet alleen een leuk beroep, het is ook een MBO opleiding die je het hoogste salaris oplevert. Er zijn drie levels; A als je assisteert bij machinebediening, B als je zelfstandig ingewikkelde machines kunt bedienen en C als je leiding geeft aan andere operators.

Meer weten over MBO opleidingen? Kijk dan op MBOstart, de onafhankelijke website met informatie over de leukste opleidingen en de beste scholen van Nederland.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *