Opleiding

Een ACT opleiding volgen

Als u geïnteresseerd bent in het volgen van een opleiding die uw leven verrijkt dan bent u met een ACT opleiding aan het goede adres. In dit artikel leggen we u uit wat een ACT therapie inhoudt.

Wat is een ACT opleiding?

ACT staat voor acceptatie en commitment therapie en wordt ookwel gezien als gedragstherapie in de derde generatie. De tweede gedragstherapie is een die bekender is bij velen, namelijk de cognitieve gedragstherapie en de RET (rationeel emotieve therapie). De tweede generatie gedragstherapie richt zich op het veranderen van de mind set zodat er minder problemen in het leven voordoen. Maar Steven Hayes, de ACT grondlegger, heeft een andere visie. Een aantal van de gedachten, klachten of problemen die een mens in zijn leven krijgt zijn er soms levenslang. Die maken een persoon hoe hij is. ACT gaat er daarom voor om mensen hun problemen en gedachten te laten accepteren, zodat ze een beter en gelukkiger leven kunnen lijden. Geluk is er niet altijd, maar met ACT zeg je ja tegen alle ervaringen die je in het leven tegenkomt.

Zoals ACT als naam al zegt staat het leren accepteren in de voorgrond. Hierin is het het doel om je open te stellen aan pijnlijke of negatieve ervaringen, problemen, gedachten of emoties en dat je ziet dat ze horen bij het leven. Het is namelijk een zinloze strijd om deze negatieve emoties steeds aan te vechten. Daarom is het leren accepteren van deze emoties de sleutel tot het verder groeien. In plaats van het focussen op de negativiteit in het leven, leer je met ACT therapie je te focussen op het positieve in het leven en laat je de negativiteit voor wat het is. Met ACT therapie heb je een therapeut en een coach die je helpen in het process naar beter leven.

Bron: https://www.civas.nl.

Dit vind je misschien ook leuk...