Een stap dichter bij je droombaan met een cv template

cv template

Ben jij net afgestudeerd aan een MBO opleiding en ben jij op zoek naar een baan waarvoor jij een aantal jaar hebt gestudeerd? Dan ben je bij sollicitatiebaas aan het juiste adres. Zij bieden cv template aan zodat jij gemakkelijk aan de slag kunt gaan met het maken van een curriculum vitae, de basis van elke sollicitatie. Een cv template neemt een deel van het proces uit handen door alvast te zorgen dat het ontwerp van je cv staat. Daarbij heb je keuzes uit een paar verschillende opties en kun je deze geheel naar eigen wensen aanpassen. Vervolgens is het aan jou de taak om jouw persoonlijke informatie hier in te vullen en pakkende teksten te schrijven zodat een bedrijf niemand anders wil aannemen dan jou. Wanneer je voor de eerste keer een cv schrijft is het lastig om te bepalen wat wel en niet handig is om te vermelden in je cv. Hieronder behandelen we enkele punten die je beter niet, en welke dingen je beter wel in je cv kunt zetten.

cv template

Do’s van een cv

Wanneer je een cv schrijft met behulp van het cv template dan is het slim om de volgende tips mee te nemen:

  • Beschrijf wat voor voorgaande werkervaring je hebt, wat voor taken je daar hebt gedaan en wat je hebt geleerd.
  • Schrijf duidelijke teksten. Dus niet teveel poespas vertellen, maar meteen duidelijk zijn over wat je wel en niet kan. Eerlijkheid duurt het langst.
  • Personaliseer je cv. Kies bijvoorbeeld een kleur die bij jou als persoon past en probeer je cv niet anders te maken dan dat jij als persoon bent.
  • Houd je cv op maximaal 1 pagina. Wanneer je meer te vertellen hebt kun je dit vermelden in een motivatiebrief aan het desbetreffende bedrijf
  • Vergeet niet om een foto toe te voegen. Dit kan een professionele pasfoto zijn, maar ook een leuke foto die laat zien hoe jij als persoon bent.
  • Laat duidelijk zien in je CV waarom jij van meerwaarde bent voor het bedrijf.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *