Geïnteresseerd in een C++ cursus?

Heeft u interesse in programmeren en heeft u al ervaring met een programmeertaal, maar wil u nog een andere taal erbij leren? Als programmeur is het handig om een brede kennis te hebben van programmeertalen om flexibel te zijn. Een van de veelgebruikte programmeertalen is C++. Dit is een low-level programmeertaal dat gebaseerd is op C. Tegenwoordig wordt C++ vooral veel gebruikt voorvideo of foto editing software en ook voor games. Over het algemeen wordt C++ gebruikt voor software dat vooral afhangt van grafische componenten. Omdat het veel gebruikt wordt, is het dan ook nuttig om te kennen. Spiraltrain biedt meerdere cursussen aan voor verschillende programmeertalen. Ook bieden zij een C++ cursus aan. Spiraltrain richt zich op trainingen die specifiek voor software developers zijn en gerelateerde zaken.

De C++ cursus: basisinformatie

Als u geïnteresseerd bent in de C++ cursus van Spiraltrain, dan zijn er waarschijnlijk een aantal dingen die u wil weten. De cursus C++ is vooral bestemd voor developers die willen leren om te programmeren in C++ or die deze taal willen leren begrijpen. Er is ook voorkennis voor de cursus vereist. Als u zich aanmeldt voor deze C++ cursus, dan wordt er van u verwacht dat u al kennis hebt en ervaring hebt met het programmeren in C. Dit vereiste bestaat vooral omdat C++ sterk gebaseerd is op C.

In de cursus wordt de theorie behandeld doormiddel van presentatie slides. Ook zal u opdrachten gaan maken. Om een programmeertaal te leren is de beste manier vaak om het ook zelf te doen. Er zullen verschillende illustratieve demo’s worden gegeven en gebruikt om de begrippen die zullen worden behandeld te verduidelijken. De C++ cursus zal duren van 9.30 tot 16.30. Wanneer u de cursus heeft afgerond, krijgt u een officieel certificaat in C++ programmeren.

De C++ cursus: inhoud

De C++ cursus zal gebruikmaken van de meest recente versie van de taal. U zal leren over de verschillen tussen C en C++ wat betreft onder andere:

  • Het declareren van variabelen,
  • De IO-streams en libraries
  • Namespaces
  • Default function parameters
  • Function overloading. 

Daarnaast zal de cursus ook aandacht besteden aan de nieuwe C++ reference variabelen, zoals Lvalue en Rvalue. C++ ondersteunt ook object-oriented programming, in contrast tot C. Dit betekent dus dat er meer wordt gewerkt met classes in C++. Een belangrijk onderdeel van de C++ cursus is dan ook het concept can classes in de taal en hoe het hierin is geïmplementeerd. Gerelateerde onderwerpen zoals abstraction, encapsulation, inheritance en polymorphism komen ook aan de orde. Net als in C, maakt C++ gebruik van dynamische geheugen allocatie. Dit zal ook worden behandeld in de cursus. Een van de features van de programmeertaal is dat het de mogelijkheid biedt om een andere betekenis te geven aan standaard operators. Dit zal aan de orde komen in de module operator overloading. Een ander belangrijk concept binnen het programmeren is exception handling. Hier zal ook aandacht aan worden besteed. 

De C++ cursus van Spiraltrain zal dus alle belangrijke concepten die nodig zijn voor de taal behandelen. Als u zich na de cursus in C++ nog verder wil verdiepen in de taal, dan kunt u ook de cursus Advanced C++ programmeren volgen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *