Geen categorie

Gezondheid in 2021: wat is er veranderd?

Het afgelopen anderhalf jaar hebben we veel kennis opgedaan met betrekking tot gezondheid. We zijn allemaal anders gaan leven en zijn ons meer gaan beseffen hoe belangrijk het is om gezond te leven. Dit geldt niet alleen op het gebied van voeding maar ook je mentale staat en gezondheid voor je geest. We hebben een aantal dingen die deze afgelopen maanden erg zichtbaar zijn geworden: sociale contacten zijn ontzettend belangrijk, men is veel van baan gewisseld of is iets totaal anders gaan doen en mensen zijn gaan zoeken naar iets wat echt bij hen past. We kijken hier nog dieper op in.

Hoe we allemaal geschrokken zijn door een pandemie

Ik ruik niks meer, ik kan niet goed ademen of het snelle besmetten. Het coronavirus heeft wereldwijd iedereen laten schrikken. Veel mensen zijn dierbaren verloren en veel mensen zijn zelf ook ziek geworden. Deze grote shock zorgde er bij veel mensen voor om gezonder te eten om zo ook een boost te geven aan het immuunsysteem.

Wat is een gezonde leefstijl?

Een gezonde leefstijl is een leefstijl waarbij jij je fit voelt en hoe je voor jezelf zorgt. Dit kun je meten op basis van verschillende factoren: voldoende beweging, goede voeding, het liefst geen alcohol, niet roken. Maar ook zaken als: voldoende nachtrust, zo min mogelijk stress en veel geluksmomenten. Door dit met elkaar te combineren kun je zo gezond mogelijk leven. Dit staat automatisch gelijk aan geluk en dat is wat we allemaal willen! Werken aan de innerlijke rust dus.

Hoe veranderen we tegenwoordig onze leefstijl?

We hebben gezien dat mensen tijdens de lockdowns verschillende manieren hebben gevonden om gezond te leven. Veel buiten zijn en manieren vinden om veel te bewegen. Daarnaast is creativiteit ook belangrijk geweest: hoe blijf je in contact met anderen en hoe pas je je langzaam weer aan het leven vol met sociale contacten? Kleine stappen maken het grootste verschil. Nu het weer kan hoef je dus niet gelijk met iedereen af te spreken, maar kun je dit rustig opbouwen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *