Hoe creëer je meer naamsbekendheid

Zo goed als ieder bedrijf streeft ernaar: het vergroten van de naamsbekendheid. Je wilt immers dat zo veel mogelijk mensen uit de doelgroep bekend zijn met jouw merknaam en jouw merk vervolgens ook kiezen. Hierdoor houden steeds meer bedrijven zich bezig met online marketing en adverteren. Maar hoe zorg je er nu voor dat jouw naam opvalt tussen de concurrentie en dat potentiële klanten naar jou toe komen? Wij vertellen je graag hoe je dit aanpakt door het vergroten van je naamsbekendheid!

Offline

Tegenwoordig zitten de meeste consumenten online. Maar dit betekent niet dat je offline maar gewoon moet vergeten. Ook hier kun je genoeg werken aan je naamsbekendheid en klanten naar je toe trekken. Offline reclame kan wonderen doen! Bij offline marketing kun je denken aan visitekaatjes, flyers, relatiegeschenken of bijvoorbeeld advertenties in een huis-aan-huis blad of regionale krant. Het zijn allemaal middelen, waarmee jij gemakkelijk in contact komt met de doelgroep.

Online

Aangezien we net het offline aspect hebben besproken, mag het online gedeelte natuurlijk niet ontbreken. De voordelen van online marketing is dat je in een korte tijd en op een relatief goedkope manier een groot bereik kan creëren. Daarom gebeurt het vergroten van de naamsbekendheid voornamelijk ook online. Zo zijn ook je online campagnes beter meetbaar en heb je dus ook beter inzicht in wat je nog als merk moet verbeteren om relevanter te zijn voor de doelgroep.

Registreren

Ben je nog nieuw in de markt en begin je net met het opbouwen van jouw merk? Vergeet dan uiteraard niet eerst om je merknaam te registeren. Dit kun je doen bij een merkenbureau. Het is belangrijk om hiernaast een goede website te hebben en gebruik te maken van social media kanalen. In het begin zul je veel content moeten delen, bijvoorbeeld via blogs, waardoor je jouw expertise kenbaar maakt. Vervolgens kun je door middel van advertising meer mensen bekend maken met jouw merk.