Je lessen origineel samenstellen

docent

Als docent heb je een leuke maar uitdagende baan. Helemaal op het voortgezet onderwijs, waar je tientallen verschillende leerlingen per dag ziet. In deze blog gaan we in op het samenstellen van je lessen en geven we je algemene tips om het gebied van lesgeven. Lees je met ons mee? 

Maak gebruik van de onderwijscatalogus! 

Heb je al eens gehoord van de onderwijscatalogus? In de onderwijscatalogus vind je allerlei soorten lesmateriaal. Diverse lesmethodes, filmpjes en tools die jij kunt gebruiken bij het samenstellen van je volgende les. Docenten kunnen de getoonde lessen reviewen. Zo zorgen we er samen voor dat de lessen van een goede kwaliteit zijn. De onderwijscatalogus is onder andere te gebruiken voor de volgende vakken/lessen:

  • Exacte vakken (wiskunde, scheikunde, natuurkunde, rekenen, natuur en algemene natuurwetenschappen) 
  • Kunst en cultuur (beeldende vorming, muziek, KCV, culturele en kunstzinnige vorming, CKV en kunst)
  • Mens en maatschappij (Aardrijkskunde, economie, biologie, geschiedenis, management en organisatie en filosofie)
  • Lichamelijke opvoeding, keuzebegeleiding, studiebegeleiding, verzorging
  • Talen (Nederlands, Engels, Frans, Duits, Griekse taal en Latijnse taal) 

We raden je aan eens een kijkje te nemen in de onderwijscatalogus. Je vindt hier ook veel filmpjes met uitleg over verschillende onderwerpen. Bijvoorbeeld een uitleg over wat het klimaatsysteem is volgens Köppen. 

Leuke lessen op Pinterest

Wist je dat je op Pinterest ook veel informatie kunt vinden over het samenstellen van leuke en originele lessen? Zowel in het basisonderwijs als in het voortgezet onderwijs. 

Door gebruik te maken van verschillende manieren van onderwijs (ook wel ‘blended teaching’ genoemd) blijf je de leerling uitdagen. Van video’s en presentaties tot het doen van quizzen en opdrachten buiten het klaslokaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *