Manage je agenda via een time management cursus

De tijd is een ongrijpbaar fenomeen. We doen natuurlijk verwoede pogingen om de tijd toch grijpbaar te maken door het kwantificeerbaar te maken. Dat doen we door tijd om te zetten naar kloktijd. Kloktijd is enorm makkelijk te gebruiken. Je hebt een jaar dat je kunt onderverdelen in maanden en weken. Weken kun je weer onderverdelen in dagen en die dagen kun je via uren, minuten en seconden verder invullen. Vervolgen kun je activiteiten, taken, handelingen en eigenlijk alles wat je doet, vertalen naar een hoeveelheid tijd. Tandenpoetsen kost 2 minuten. Naar je werk rijden kost een half uur en je werkdag duurt van 9 tot 5. Op deze manier kun je dagen, weken, maanden en zelf jaren inplannen met taken die allemaal een tijdslot krijgen. Daardoor kun je bijvoorbeeld zeggen dat je op maandag 31 januari 2022 een afspraak hebt met Diederik de Vries om 8 uur in de ochtend. Je kunt zo’n afspraak ook een eindtijd meegeven, zodat je bijvoorbeeld om 9 uur weer iets anders in kunt plannen. Omdat we gebruik maken van kloktijd, kunnen we onze tijd makkelijk verdelen over de dagen en kunnen we ook makkelijk aangeven hoe lang we bijvoorbeeld met een taak bezig zijn. Het is hierbij dan ook belangrijk dat je goed met de tijd omgaat. Als je een uur nodig het voor een taak en je plant er 30 minuten voor in, dan krijg je een probleem. Dankzij kloktijd is time management ook echt een ding geworden. In de tijd dat de boeren nog op het land werkten, was er nauwelijks sprake van tijd management. Men werkte van zonsopgang tot zonsondergang en dat ging dag in dag uit zo verder. De jagers en verzamelaar gingen niet een uur uittrekken voor de jacht. Het hele idee van kloktijd en dus ook uren of minuten bestond helemaal niet. Tegenwoordig is dat wel anders en dus is voor veel mensen een time management cursus erg wenselijk. Een time management cursus kan je helpen om de agenda op een goede manier in te vullen. Het is bijvoorbeeld verleidelijk om ieder uur in te vullen met een taak of activiteit. Maar als je dat doet, dan heb je tussen de verschillende taken geen rust en ook geen moment voor een soepele overgang. Tevens kun je ook heel strak plannen, waardoor uitlopen meteen tot stress leidt. Een time management cursus is in een drukke maatschappij waar kloktijd heer en meester is dan ook erg goed om te volgen. Zeker als je bedenkt dat een time management cursus slecht 1 dag duurt.

Meld je online aan voor een time management cursus 

Als je je vaardigheden voor wat betreft time management graag een beetje op wilt krikken, dan kun je terecht op timemanagement. Hier kun je je meteen aanmelden voor een time management cursus. Je kunt dan zelf kijken welke dag je het beste uitkomt. Je kunt zowel online als in-house een time management cursus volgen. 

Kijk op tijdwinst.com voor meer informatie

Als je meer wilt weten over de verschillende cursussen die je kunt volgen, dan kun je terecht op tijdwinst.com. Hier vind je informatie over cursussen als: 

  • Feedback geven
  • Assertiviteitstraining
  • Snellezen Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *