Met je personal trainer opleiding aan de slag

Een personal trainer opleiding is niet verplicht als je personal trainer wilt worden. Het is echter wel een goed idee omdat je dan meer kennis hebt, makkelijker klanten werft en sneller werk vindt. Als personal trainer ben je verantwoordelijk voor de gezondheid van je cliënten. Als er iemand bij je komt met een rugblessure, dan wil je genoeg kennis en ervaring hebben om je trainingsplan daar op aan te passen. Heb je een cliënt die naast een goede training ook voedingsadvies wil krijgen omdat deze bijvoorbeeld een voedselallergie heeft, dan heb je de kennis nodig om dat correct te doen. Het is dus altijd verstandig om de personal trainer opleiding te volgen, maar wat doe je daarna?

Met je personal trainer opleiding in loondienst

De meeste mensen die hun personal trainer opleiding hebben afgerond gaan eerst in loondienst. Als je bij een sportschool werkt, dan weet je dat je cliënten krijgt. Ook hoef je niet te investeren in materialen en marketing. Door eerst in loondienst te gaan bouw je ervaring op. Ook ontwikkel je dan een netwerk met cliënten die tevreden zijn over je diensten en die je aanraden aan vrienden en familie. Je hebt een vast inkomen elke maand, een contract en een werkplek. Dat is natuurlijk vooral als beginnende personal trainer een groot voordeel.

Voor jezelf beginnen

Met de nodige ervaring en een klein maar sterk netwerk achter je, is de kans dat je succesvol bent als je voor jezelf begint groter. Je kunt dit ook direct nadat je je personal trainer opleiding hebt afgerond doen, maar er komt dan erg veel op je af. Je moet zelf cliënten verzamelen, reclame maken voor je bedrijf, materialen aanschaffen, een werkplek vinden en je financiële administratie bijhouden. Als je voor jezelf werkt, dan is het inkomen vaak hoger, maar daar staat ook tegenover dat je meer onzekerheid hebt en meer extra taken moet verrichten. Is dat voor jou weggelegd, dan is het een uitstekende kans om je carrière verder te ontwikkelen. Is dat niet zo, dan kun je ook in loondienst werken aan je toekomst.

Ontwikkel een specialisme

Na een aantal jaren als personal trainer gewerkt te hebben, weet je precies welke aspecten van je werk je zo interesseren. En die interesse kun je gebruiken om een specialisme te vinden. Er zijn bijvoorbeeld personal trainers die na hun personal trainer opleiding meer leren over voeding. Ook zijn er trainers die vrouwen helpen die in de menopauze zitten en hormonale problemen hebben. Anderen zijn weer geïnteresseerd in revalidatie en werken met mensen met blessures. Weer andere personal trainers gaan met hun cliënten samen zitten om te werken aan mindset.

Een glansrijke carrière

Met een specialisme richt je je op een kleinere en specifiekere doelgroep. Je hebt kennis en ervaring waarmee je je onderscheidt van andere personal trainers. De mogelijkheden zijn dus groot nadat je je personal trainer opleiding hebt afgerond. Het is een dankbare en afwisselende baan die je met plezier zult blijven doen. Schrijf je daarom snel in via OverloadWorldwide.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *