Online taalspellen

Het spelen van spellen die het brein aanzetten tot nadenken zijn onmisbaar, spellen zoals schaken, dammen, woordzoeker, sudoku en ga zo maar door. Deze spellen zijn niet alleen leuk om te spelen, ze zorgen er ook nog eens voor dat we ons brein uitdagen om harder na te gaan denken. Het uitdagen van het brein is belangrijk om deze jong te houden. De meeste spellen zijn nu ook beschikbaar om te spelen op mobiele apparaten, zo ook het spel Wordfeud.

Wat is Wordfeud?

De regels van Wordfeud zijn bijna gelijk aan de spelregels van het algemeen bekende spel Scrabble. Het gaat om een speelveld met verschillende vakken, ook zijn er vakken waarin staat aangegeven wat de letterwaarde is. Er zijn vakken met dubbele en driedubbele woordwaarde en ook zijn er vakken met dubbele en driedubbele letterwaarden. Er verschijnen onderin beeld letters waarmee het de bedoeling is dat er dus woorden mee gemaakt worden. De woorden die gemaakt worden moeten staan in het Nederlandse Wordfeud Woordenboek en deze woorden leven punten op. Het spel is afgelopen wanneer een van de spelers al zijn of haar letters heeft gebruikt. Zoals je wel begrijpt zet dit spel dus aan tot het diep nadenken over taal.

Hulp nodig bij Wordfeud?

Omdat het lastig is om continue verschillende woorden op de juiste plek te leggen en te blijven puzzelen met alle letters is het wel fijn om een hulplijn achter de hand te hebben. Zo kan je opzoek gaan naar Wordfeudtips, deze staan vaak online en zin erg handig om zo je tegenstanders te verslaan. Bestudeer ook eens het Nederlandse Wordfeud Woordenboek voor extra inspiratie over moeilijke woorden waarmee je jouw tegenstander om ver blaast! Hierin staan woorden waar je niet snel zelf aan zou denken. Het is natuurlijk een spelletje, maar wat voelt er nou beter dan winnen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *