Opleiding

Samen naar beter onderwijs

Het is natuurlijk erg belangrijk dat ieder kind goed onderwijs krijgt en dat ze zich op die manier zo goed mogelijk kunnen ontwikkelen. Deze taak licht natuurlijk bij de school en onderwijzer zelf, maar door de toenemende druk op leraren en scholen wordt het eigenlijk steeds moeilijker om kwalitatief onderwijs aan te bieden, waar ieder kind de juiste aandacht krijgt. In dat artikel zullen we je vertellen welke mogelijkheden er zijn om onderwijs te verbeteren. Alvast een spoiler: dit kun je niet in je eentje!

Maak ouderen betrokken

Om beter onderwijs te creëren voor alle kinderen die naar school zijn is het belangrijk dat ouderen hierbij ook betrokken zijn. Deze ouderbetrokkenheid kan er voor zorgen dat problemen bij leerlingen sneller worden opgemerkt en dat zij beter worden ondersteund. Kinderen krijgen zo de begeleiding die zij verdienen en halen op die manier veel meer uit het onderwijs. Dit betekent dus dat er meer contactmomenten met ouders gecreëerd zullen moeten worden en dat de begeleiding ook buiten school wordt gedaan.

Onderwijs dat past

Daarnaast zijn er natuurlijk nog meer manier om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Naast ouderbetrokkenheid wordt er ook veel gepleit voor passender onderwijs. Veel jonge kinderen passen namelijk niet goed in het systeem zoals we het doorgaans kennen. In plaats om ervoor te zorgen dat zij kosten wat het kost wel zullen passen in het systeem kan er veel beter worden gekozen om op zoek te gaan naar onderwijs wat wel bij deze kinderen past. Denk bijvoorbeeld aan meer tijd voor kinderen met dyslexie of een andere dagindeling voor kinderen met ADHD. Als onderwijs beter past bij hun omstandigheden zullen zij de eigen kwaliteiten beter kunnen ontwikkelen en wordt het onderwijs dus beter!

Dit vind je misschien ook leuk...