Stress coach inschakelen voor hulp

Meer dan de helft mensen in Nederland maar liefst 88% heeft te maken met stress in het dagelijkse leven. Vooral in de donkere maanden ervaren mensen stress. Als je een keer stress hebt, is dat heel normaal en kan helemaal geen kwaad, maar als je elke dag op je werk of thuis stress hebt kan dat hele nare gevolgen hebben. Je kan door stress slapeloosheid krijgen je kan pijn aan je spieren krijgen en je bent extreem moe de hele tijd. Vooral de jongeren die de leeftijd hebben van ongeveer 30 jaar ervaren veel stress. Deze stress ervaren ze het meest op de werkvloer. 

Als jij nu veel last hebt van stress in je dagelijkse leven dat is heel slim om actie te ondernemen voordat het te laat. En je het allemaal niet meer aan kan en het ernstige gevolgen kan hebben. Een stress coach die helpt jou supergoed je leert omgaan met de stress die jij ervaart. Je leert de signalen te herkennen als het teveel wordt en er gelijk op te anticiperen. Een stress coach helpt je stress te herkennen voordat het te laat is en je er ziek van wordt of overspannen raakt. 

Als je stress ervaart dan heb je een constante druk die je kan voelen en dat heb je dan niet een keer die druk dat voel je dagelijks dat kan heel vervelend zijn voor jou maar ook voor je gezin je bent vaak geïrriteerd reageert kortaf en vaak bozig.

Goede stress

Soms is stress hebben helemaal niet erg het is juist goed je lichaam zorgt ervoor dat je scherp bent je hartslag gaat omhoog je bloeddruk gaat ook omhoog en al je spieren spannen zich aan. Je lichaam is dan eigenlijk helemaal klaar voor actie. Dat is gezonde stress die mensen vaak ervaren voor een voetbalwedstrijd met die stress zorgt je lichaam ervoor dat je gefocust bent en goed presteert. Maar de ongezonde stress is heel vervelend en is het slim om een stresscoach te hebben die je helpt er mee om te gaan.

Stress kan ook komen doordat je de verkeerde baan hebt die helemaal niet bij je past loopbaanbegeleiding kan je daarbij goed helpen. Die helpt jou met het uitzoeken wie je bent en wat bij je past. Loopbaanbegeleiding die kijkt samen met jou of er andere mogelijkheden zijn voor jou waar jij je beter bij voelt. Iemand die loopbaanbegeleiding doet, heeft er vaak hele positieve reacties op je hoort nooit iets negatiefs dat komt doordat ze expert zijn en je alleen maar Proberen te helpen het beste uit jezelf te halen. Zonder dat het veel stress oplevert mensen met een leuke baan hebben veel minder stress dan mensen die met tegenzin elke dag naar hun werk gaan. Zorg er dus voor dat je iets gaat doen wat je ook echt leuk vind om te doen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *