Theaterschool Amsterdam voor toneel-vooropleiding

acteren

Woon jij in Amsterdam, Groningen, Maastricht of waar dan ook in de Nederlanden, en lijkt het je hartstikke leuk om toneellessen te volgen? Dan kun je je aanmelden bij deze theaterschool Amsterdam. Daar bieden ze een speciaal traject aan dat bedoeld is voor jongeren die een carrière als acteur of actrice ambiëren. Als jij graag naar een hbo toneelopleiding wilt dan moet je daarvoor natuurlijk auditie doen. Slechts een klein deel van de mensen wordt daar aangenomen, want acteren is een stuk moeilijker dan het lijkt. Als jij echter bij deze theaterschool in Amsterdam het vooropleiding-traject hebt gevolgd dan is de kans dat je wordt aangenomen een stuk groter!

Je hebt dan namelijk reeds kennis gemaakt met alle facetten van het acteervak, en weet veel beter hoe je jezelf zowel verbaal als non-verbaal kunt uiten. Dit gaat je een grote voorsprong geven bij de auditie voor een hbo toneelopleiding. Je gaat immers niet de enige zijn die zich daarvoor aanmeldt waardoor de concurrentie enorm is. Met een goede vooropleiding lukt je dat vrijwel zeker beter. Als jij bereid bent hard te werken en je bent super ambitieus, dan leren ze je bij deze theaterschool in Amsterdam graag alles over het acteervak!

Aanmelden en auditie doen bij deze theaterschool in Amsterdam

Als je graag wilt deelnemen aan het toneelopleiding-voortraject van deze theaterschool in Amsterdam, moet je ook daarvoor auditie doen. Het is op zich niet belangrijk dat je al veel ervaring hebt, want ze kunnen zien of je talent hebt voor het vak of niet. Het is vooral belangrijk dat je stevig in je schoenen staat, dat je weet wat je wilt en dat je bereid bent heel hard te werken. Ook is het handig als je mentaal tegen een stootje kan, want je gaat natuurlijk letterlijk aan de slag met allerlei emoties en verschillende situaties. Deze kunnen soms een grote impact hebben, zeker bij jonge studenten. Een gezonde portie zelfvertrouwen en zelfkennis is voor deze theaterschool in Amsterdam dus heel belangrijk.

Overigens is er slechts plek voor 12 studenten, dus de selectieprocedure is heel erg streng. Ze laten alleen studenten toe die veel potentie in zich hebben, en die ze veel kunnen leren. Niet voor niets wordt het grootste deel van de studenten aan deze theaterschool in Amsterdam uiteindelijk ook toegelaten op een hbo toneelopleiding.

Wat leer je bij deze vooropleiding voor de toneelschool?

Tijdens de lessen bij deze theaterschool in Amsterdam ga je aan de slag met veel verschillende acteertechnieken. Improvisatie en verbeelding bijvoorbeeld, maar ook speltechnieken, overdracht, zeggingskracht en monologen. Elk van deze aspecten is even belangrijk, hoewel de ene moeilijker in de praktijk te brengen is dan de andere. Schrik vooral niet van de moeilijke termen, want het zijn echte praktijklessen waarin je al doende leert. Je gaat vanzelf groeien als acteur/actrice als je inzet toont en geniet van wat je aan het doen bent! Het is immers een ontzettend leuk vak, en niet voor niets de droom van zovele jonge mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *