Opleiding

Trainingen die je kunt volgen

Wil je graag beter worden in je werk of jezelf verder ontwikkelen? Dan is het een goed idee om je expertise uit te breiden met bijvoorbeeld een cursus, opleiding of training. Maar, welke kies je dan? Dat is een logische vraag natuurlijk. Er zijn ontzettend veel verschillende opties om uit te kiezen, waardoor het niet gemakkelijker wordt. Daarom krijg je enkele tips. Lees ze gauw!

Breidt je huidige kennis uit

Je kunt er altijd voor kiezen om nog beter te worden in hetgeen je al doet. Dan krijg je meer waardering op de werkvloer en zul je je werk gemakkelijker kunnen uitvoeren. Welke cursus of training je hiervoor volgt is zeer afhankelijk van de baan die je hebt, dus het is lastig om hier een specifieke opleiding voor aan te bevelen. We denken echter dat je een heel eind komt als je er eens goed over nadenkt!

Doe iets waar je altijd wat aan hebt

Een Six Sigma black belt cursus is een goed voorbeeld van een cursus of opleiding die voor de rest van je leven nuttig blijft. De basis van Six Sigma draait om het verbeteren van processen en dat is precies wat je bij zo’n cursus gaat leren. Er zijn natuurlijk ook nog andere onderwerpen waar je een cursus over zou kunnen volgen die altijd relevant blijft, zoals iets dat gerelateerd is aan plannen en organiseren bijvoorbeeld.

Kies iets dat jou aanspreekt

Je kunt natuurlijk iets gaan doen waar je geen zin in hebt, maar daar schiet je niets mee op. Nieuwe dingen leren is altijd waardevol, ook wanneer ze niet per se iets bijdragen aan je carrière. Kies dus vooral iets dat jou aanspreekt en wat je leuk vindt. Als dat een cursus potten bakken is, dan is dat natuurlijk ook goed! Veel succes.

Dit vind je misschien ook leuk...