Geen categorie

Verder groeien in je werk

Jij bent goed in je werk. Misschien heb je niet de droombaan die je altijd al wilde hebben maar je gaat elke dag met plezier naar je werk. Er zijn opties om grote stappen te maken op carrière gebied. Om je werk leuk en interessant te houden is het aan te raden om te investeren in jezelf. Hieronder staan een aantal tips om in jezelf te investeren en zo je carrière een boost te geven.

Volg een opleiding

De eerste tip die je daadwerkelijk kan helpen in je werk is het volgen van een opleiding. Vaak wordt het, in goed overleg, gefinancierd door je werkgever. Zo sla je twee vliegen in een klap. Je bent er geen geld aan kwijt en het brengt je ook nog verder in je carrière. Wat altijd kan helpen is het kiezen voor een coachingsopleiding. Ook handig als je het trainer of coachingsvak in wilt of als je breder inzetbaar wil zijn in je eigen vak.

Laat je omscholen

De baan die je nu hebt vindt je leuk, maar het is niet de baan waarvan je hebt gedroomd. Misschien omdat je de baan die je altijd wilde niet kon vinden of dat het simpelweg te lastig is om die betreffende weg te bewandelen. Maar je leeft maar een keer toch? Ga voor de baan die je altijd al hebt gewild. Probeer weer de richting op te gaan die je altijd zo leuk hebt gevonden. Verdiep je in de opleidingen die je het juiste pas op leiden.

Leef gezond

Misschien overbodig maar voor sommige mensen handig om te herhalen. Als je gezond leeft doe je het ook beter op je werk. Je hebt meer energie om zaken voor elkaar te krijgen. Je hebt een beter humeur, dus je collega’s zullen ook een stuk blijer met je zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...