Geen categorie

Wat doet een online marketeer?

Online marketing is tegenwoordig erg belangrijk voor organisaties. Het zorgt ervoor dat je online zichtbaar bent en in contact komt met de doelgroep. Uiteindelijk zorgt dit er dus weer voor dat je meerdere online doelstellingen behaald, zoals het verhogen van conversie of het vergroten van je naamsbekendheid. Maar niet iedere organisatie heeft deze kennis en expertise in huis. In dit geval huren zij vaak een online marketeer in, die hen gaat helpen bij het bereiken van hun online doelstellingen. Maar wat doet een online marketeer precies? Je leest het in dit artikel!

Functieprofiel

Een online marketeer heeft best veel diverse functies. Het is dus een zeer uitdagende en afwisselende baan. Als een bedrijf bepaalde doelstellingen wil behalen, zorg jij als online marketeer ervoor dat deze behaald worden door middel van het toepassen van verschillende online marketing aspecten. Denk bijvoorbeeld aan social media advertenties, maar ook aan het schrijven van blogs voor de website. Hiernaast doe je als online marketeer altijd onderzoek naar de markt en de doelgroep. Zo weet je waar de doelgroep zich bevindt en hoe je deze moet bereiken. Hierbij hoort ook het analyseren van de huidige situatie en het schetsen van een gewenste situatie. Verder werk je natuurlijk veel samen met andere collega’s voor het idealiseren van een online marketingcampagne. Denk bijvoorbeeld maar aan het samenwerken met designers of tekstenschrijvers.

Waar werk je als online marketeer?

Online marketeers kunnen op veel verschillende plekken werken. Zo kunnen ze in dienst treden bij een organisatie en daarvoor alle online marketing regelen, maar het kan ook zo zijn dat ze aan de slag gaan als freelance online marketeer. In dit geval ga je zelf op zoek naar klussen en kom je bij veel verschillende bedrijven te werken. Dit maakt het werk erg leuk, omdat je telkens met verschillende opdrachten en campagnes bezig bent.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *