Wilt met een cursus aan uw assertiviteit werken?

Nadat ik vorig jaar met een burn-out uit het werk ben geraakt, heb ik een hele tijd onderzoek gedaan naar het probleem rondom mijn burn-out. Volgens de bedrijfsarts was dit het enige huiswerk dat ik te doen had in de tijd dat ik thuis zat, en dat ik hier de ruimte voor mocht pakken om dit uit te zoeken. Omdat ik vanuit mijzelf altijd een harde en trouwe arbeidskracht ben, vond ik het lastig om deze ruimte in te nemen, Het hielp mij daarom dat de bedrijfsarts mij hier toestemming voor gaf. Ik heb in de tijd die volgde veel zelfhulpboeken gekocht en ben veel gaan lezen. Het was voor mij erg leerzaam om naar mijn patronen te kijken en hierin te zien wat ik nodig heb. Ik kwam tot de conclusie dat ik richting mijn leidinggevende nooit assertief ben geweest. Collega’s zijn structureel over mijn grenzen gegaan zonder dat ik dit door had. Ik merkte wel dat ik steeds minder energie had en het altijd erg druk had. Op deze manier is het kaarsje uiteindelijk uit gegaan omdat ik het niet langer aan kon. Het werd tijd dat ik meer voor mijzelf op ging komen. Ondertussen had ik gesprekken bij de praktijkondersteuner van de huisarts. Met hem heb ik gesproken over het gebrek aan assertiviteit. De praktijkondersteuner heeft mij toen aangeraden om een cursus assertiviteit te volgen. Deze cursus assertiviteit zou een begin voor mij kunnen zijn om te leren om nee te zeggen. Ik had wel eerder gehoord van het bestaan van een cursus assertiviteit maar wist niet wat een cursus assertiviteit precies in zou houden. Ik ben daarom op het internet gaan zoeken op een cursus assertiviteit en kwam diverse websites tegen. Ik heb op de verschillende websites gekeken wat deze cursus assertiviteit inhoudt en op basis daarvan werd ik erg enthousiast.

Een cursus assertiviteit als begin van een nieuw leven

Op alle websites die ik bezocht sprak de inhoud me erg aan. Ik heb uiteindelijk op de website assertief.nl een cursus assertiviteit aangevraagd. Op de website zag ik namelijk veel informatie staan over wanneer een cursus assertiviteit goed is om te volgen. Daarbij werkte de website assertief.nl precies zoals ik prettig vond. Ik zag bij de veelgestelde vragen veel vragen staan die ik me ook afvroeg. Nadat ik antwoord had gekregen op alle vragen die ik had, heb ik gekeken naar het type cursus assertiviteit die ik graag zou willen volgen. Omdat ik niet in de buurt woon en ik het prettig vind om niet te hoeven reizen, heb ik gekozen voor de digitale cursus assertiviteit. Ik heb mij toen ingeschreven en heb de cursus assertiviteit toen al snel kunnen volgen. Ik heb veel gehad aan de cursus assertiviteit en zou deze cursus assertiviteit zéker aan kunnen raden!

Vindt u het ook lastig om uw grenzen aan te geven?

Wanneer u het ook lastig vindt om voor uzelf op te komen en u hier wat in zou willen leren, bedenk dan:


  • Dat het nooit te laat is voor een cursus assertiviteit
  • Er verschillende cursussen assertiviteit worden aangeboden
  • Dat u op assertief.nl een geschikte vorm kunt vinden om aan uw assertiviteit te werken

Ik hoop dat u net zoveel als ik zult leren bij een cursus assertiviteit en wens u veel geluk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *