Wilt u beginnen aan de opleiding tot hovenier?

Onlangs heb ik me georiënteerd in welke opleiding ik zou willen volgen. Ik heb een afgeronde opleiding waar ik op dit moment ook werk in verricht maar ben er achter gekomen dat ik graag wat anders zou willen doen. Omdat ik graag de tuin van mijn ouders onderhoud, leek het mij leuk om de opleiding hovenier te gaan doen. Het werken in de natuur spreekt mij aan en er is altijd wel werk te verrichten in de groenvoorziening. Het werken in de natuur zorgt er ook altijd voor dat ik me rustig voel, iets wat ik erg goed kan gebruiken gezien ik erg stressgevoelig ben. Op die manier ben ik uitgekomen op de opleiding hovenier. Via het internet heb ik gezocht naar de verschillende plekken waar ik een opleiding hovenier kan uitvoeren. Omdat ik al volwassen ben en naast mijn opleiding wil kunnen blijven werken, vallen er al veel opleidingen voor mij af. Achteraf heb ik spijt dat ik niet eerder heb gekozen voor de opleiding hovenier. Op de middelbare school hadden wij ook lessen in studie oriëntatie en stond deze studie wel op het lijstje. Echter had ik op dat moment andere prioriteiten waardoor ik niet heb gekozen voor deze opleiding. Achteraf had ik andere keuzes gemaakt. Maar net zoals met veel andere zaken heeft het weinig zin achteraf te gaan denken wat beter was geweest. Gelukkig zijn er altijd nog mogelijkheden om op een later moment in uw leven opnieuw keuzes onder de loep te nemen en andere keuzes te kunnen maken. Op de website terratrainingen.nl zag ik dat er opleidingen en cursussen worden aangeboden voor mensen die bijvoorbeeld op latere leeftijd andere keuzes willen maken.. Ik ben me verder gaan oriënteren op deze website omdat ik ook las dat het op deze website niet uitmaakt dat je werkt.

Een opleiding tot hovenier maar dan wel op maat.

Op de website van terratrainingen.nl zag ik dat er zowel cursussen als ook opleidingen worden geboden voor mensen die bijvoorbeeld ook nog werken. Dit is op mij van toepassing. Ik was blij verrast om te lezen dat er voor mij dus mogelijkheden zijn om te gaan leren voor een ander vak. Ik heb op de website veel informatie kunnen krijgen over wat het inhoudt om de opleiding te gaan volgen. Ik heb via de contactgegevens op de website de situatie uitgelegd die voor mij van toepassing is en ik heb gevraagd of ik met iemand in gesprek kan gaan. Een aantal dagen later heb ik een telefonisch gesprek gehad om mijn specifieke situatie te bespreken en te kijken welke mogelijkheden er zijn. Ik heb toen veel aantekeningen gemaakt waarmee ik daarna aan de slag ben gegaan. Ik heb gekeken of het voor mij allemaal mogelijk was qua tijd en kosten om een opleiding hovenier te gaan volgen. Uiteindelijk was de conclusie dat ik dit graag wil en dat het voor mij groen licht was om de opleiding hovenier te gaan volgen. Hoera!

Wit u meer weten?

Bent u ook benieuwd naar de mogelijkheden die u heeft om (opnieuw) een opleiding te volgen? En houdt u ook van natuur? Ga dan zeker eens:

  • 
Naar de website terratrainingen
  • Onderzoeken welke mogelijkheden er voor u zijn voor het volgen van een cursus of opleiding
  • Een oriënterend gesprek voeren met één van de medewerkers van dit bedrijf

Deze stap heeft er in mijn leven voor gezorgd dat ik opnieuw een uitdaging en doel heb gevonden in mijn leven. Ik hoop dat dit voor u ook het geval zal zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *